Koitin jo tuossa yks ilta kirjotella tänne mut jotenkin tuli taas joku ihme puuska, alkoi vituttamaan aika ankarasti ja menin pois koneelta. Mutta jospa nyt sitten jotakin sais ees kirjoteltua. Pätkii kyllä ihan kauheasti, ajatus karkaa ihan jatkuvasti minne lie avaruuksiin mutta koitan nyt edes jotain tekstiä saada luotua...

_____

Tuossa maaliskuussa hommasin meille osaavan henkilön kaatelemaan muutaman puun. Saampahan edes minä laitettua asioita hiukan eteenpäin kun muut tuntuu et vaan puhelee ja jahkailee. Niitä nyt pienissä määrin sitten rämmitty tuolta hangesta varastoon. Oon saanut käyttää kroppaa oikeen kunnolla, mies on antanut mun pähkäillä isona pöllejä ojasta pois ja sitten auttanut kun olen apua tarttennut mutta itse olen käytännössä saanut hankkia niiden puiden parissa onnistumiseniloa itselleni.

Kiipesin vissiinkin pari viikkoa sitten talon katon reunalle. En todellakaan hyvikseni tai siksi että olisin tahtonut päästä katonharjalle pelleilemään vaan ihan lumia tiputtelin palotikkailta sen mitä ylsin järjellä menemättä kokonaan katolle. Nyt ollut niin kovin lämmintä muutaman päivän että oon kyllä miettinyt pitäisikö joku energinen päivä lähteä "apinoimaan" ja tiputella lunta. Siis mikäli lämpö ei ehdi niitä sulattamaan tai tiputtamaan ennen minua.

Kiipeilystä puheenollen en ole aikuisiällä tainnut tuota katon reunaa korkeammalla käydäkkään. Siis jos torpan toista kerrosta ei lasketa. Taitaa edellinen irrotus maapinnalta olla viime kesältä kun kiipesin pikkusen vyötäröä korkeammalle kivelle hetkeksi.

_____

Hajotin muuten viime kuussa meidän pyykkikoneen. Nytpä on siis uusi. Entinen oli päältätäytettävä, muistaakseni 5kg täytöllä ja tämä uusi on sivustatäytettvä, muistaakseni 7kg täyttömäärällä. On kätsy ja aika helppo mööpeli tuo uusi. Ei ollut mun mielestä huono valinta.

Viime viikolla ostettiin ja käytettiin astianpesukoneen puhdistusaine. Se semmonen "laita pullo alassuin lautastelineeseen alakoriin ja pyöräytä kuuma ohjelma". Nyt on minun mielestä paljon puhtaampaa pesu- ja huuhtelutulosta, ei jää sitä helvetin pesuainetta astioiden pintaan, yäk...

Nyt kun mietin niin on kyllä ollut hävytöntä etten ole aiemmin tajunnut miten paljon kodin mööpeleissä ja siis toki itse kodissa oikeasti on huolehtimista. Olen vissiin alkanut jollain tasolla ymmärtämään, että pesemättömät astiat ja niistä lähtevä kuvottava käry ei luo kyllä yhtään viihtyvyyttä. Imuroinnista ja lattioiden pesustakin on tullut jo ihan jopa siedettävää touhua. Tuo aikuinen koira karvaa aika paljon ja junnulla käy välillä vahinkoja ja tulee pissa lattialle (välillä tosin ihan tulee viereen, kyylää suoraan silmiin ja kyykkää kuset lattialle, mistä lie mieltään osoittelee ajoittain...) että ihan koko perheen mukavuuden takia on siivottava melkoisen tiheään.

_____

Eteisestä siirrettiin naulakko huiskuuseen, maalattiin takaseinä siistiksi ja ostin tuohon uudet kaapit (käytettynä). Vanhan naulakon tankopuolen osasta tarkoitus on tehdä terraario. Kesken sekin homma ollut taas monta päivää, pitäisi saada psyykattua itsensä siihen mielentilaan että jaksaisi vaikkapa edes hiukan eteenpäin. Kyllä se siitä vielä valmistuu, meitä on onneksi kaksi fiksua tyyppiä sitä tekemässä, ei siitä voi tulla muuta kuin helvetin hieno!

_____

Mutta ompa se tästä taas mentävä koneelta pois, alkaa olemaan ilta niin pitkällä että joutaa jo tämä mööpeli kiinni.