Tänään oli psykapolipäivä.

Puheenaiheena oli tänään pääasiassa ahdistus, sen hallinta, varotoimet ja muu siihen liittyvä. Päällä pidän ystävän lähettämää mukavuuspaitaa (maailman paras ajatus ikinä!) joka vähentää pahaa oloa ja ahdistusta.

Asetin itselleni tämän päivän ajalla tehtävän. Ensimmäisenä psykapolilta päästyäni täräytin mieheni kanssa Tokmannille etsimään mulle "voima-/suojelusesinettä.". Eli toisin sanoen tavoitteena löytää esine jota voi kantaa mukana missä vain ja joka antais voimaa jaksaa huonoina hetkinä ja jonka kanssa saisi selätettyä ahdistuksen ja muut pahat ajatukset. En löytänyt sopivaa valmiina, joten päätin että minäpä teen sellaisen itse itselleni. Vielä en ole aloittanut mutta tässä joku päivä pitää ottaa asiaksi tehdä semmoinen mitä suunnittelin.

_____

Väsäsin eilen kakkupohjan. Ihan peruspohjan, tällä kertaa en tehnyt kuivakakkutaikinaa niinkuin edellisees kakkuuni, vaan siis ihan tavan sokerikakkupohjan. Leikkasin ihan vain yksinkertaisesti kahdeksi kerrokseksi ja laitoin väliin pihlajanmarjahyytelöä ja Fazerin pihlaja-karkkeja. Tein myös sokerimassasta koristeita valmiiksi odottamaan.

Tänään sitten tein kakun loppuun. Tein keltaisesta ja vihreästä sokerimassasta (joka oli muuten helvetin vaikea työstää niiden ylipehmeän rakenteen takia) "avaruusmaisen", kakun halkaisijan kokoisen "kiekon" jonka nostin sitten tottakai kakun päälle. Kakku kaappiin ja sitten alkaa se mielikuvitusta vaativa osuus: Koristeiden sumpliminen!

Lakumatto ohusiksi nauhoiksi ja jotenkin myös pieni kerä tottakai piti myös taiteilla vaikka lakumatto hajoaakin tosi helposti kun on nauhoina. Sitten oli vuorossa eilen massasta valmiiksi tekemäni virkkuukoukku ja muutama nappi. Väsäsin vielä koukun, lankakerän ja nappejen lisäksi massasta parsinneulan. Laitoin lakulangan menemään ympäri kakun pintaa ja tottakai neulansilmästä myös.

On muuten aika hieno ajatellen, etten ollut aiemmin ikinä käsitellyt edes sokerimassaa. Käsityökakku kerrassaan....

_____

Haukotuttaapa paljon tänään Se voipi johtua tästä säästä ihan hyvin. Jatkuvasti sateista ja jos ei niin on ainakin pilvistä. Tänään tosin aurinkokin pilkahti jonkun aikaa mutta muutempa on ollutkin pilvistä. Saas nähdä alkaako vielä satamaankin... Eilisen ja viimeyön aikana oli sademittarin mukaan tullut vettä joku yli 50mm, eihän se todellakaan mikään iso määrä ole verrattuna näihin maankolkkiin joissa tulee sitä saavista kaatamalla niin paljon ja niin kauan että kauppaan saa mennä uimalla kävelyn sijasta.

_____

Kaippa se on alettava jotain tekemään. Autotallin seinän maalaus on kesken, päiväpeiton virkkaus on kesken, ulkohommia ois tällä tontilla varmaan miljoona, värittääkkin tietysti vois, ristikkolehtiä on monta ja mitä kaikkea vielä.

_____

Selailin tuossa ihan järkyttävän mrän musiikkia spotifyssa listoilleni, huh, hukun biiseihin. Toisaalta, oma kupla  ja omat lempparibiisit on parempi mieli.

Nyt kuitenkin täytyy viedä koira tarpeilleen. Tulisikohan tuolta telkkarista tänään mitään mielenkiintoista.......?