Olipas tauko, maaliskuussa viimeks kirjotellu. Joten alotetaas pitkästä aikaa kuulumisten jakelu.

Kehittelen tähän tekstipätkään kysymyksiä joihin vastailen. Uskoisin sen olevan helpompaa, eipähän ajatukset sitten niin karkailisi... Ainakaan toivottavasti.

_____

 

- Miksen ollut käynyt pitkään aikaan bloggaamassa?

> Olen yksinkertaisesti unohtanut koko blogin ajoittain. Kun olen muistanut että minulla tälläinenkin "päiväkirja" on olemassa, olen ollut menossa tekemään/ tehnyt sillä hetkellä jotain muuta. Mutta pääasiassa yksinkertaisesti ei vaan ole huvittanut istua koneella. Nyt päätin sitten että jospa edes yhden artikkelin kirjoittaisin, kesti tämän kirjoittaminen sitten kuinka kauan tahansa.

 

- Mitäpä oon touhunnut kesän aikana?

> Olen mönkinyt pihalla paljon kyllä tänä kesänä. Istuttelin jossain vaiheessa ihan ostettuja liljan sipuleita (pitäskö näkyä jo elonmerkkejä, en tiedä). Erottelin isosta päivänliljaryppäästä pienen paakun ja istutin toisaalle. Siirtelin sireenistä  (vai kirjotetaanko se sittenkin syreeni?) tänä kesänä kaksi poikasta toisaalle kasvamaan. Karsittiin tuosta isosta sireenistä maata lahaavat joka ilmansuuntaan törröttävät (jotka oli myös kuivakan näköisiä ja huonohkosti kukkivia) vanhat oksat pois, lienetkö tuolle sireenille kukaan mitään koskaan tehnytkään...? Ollaan myös välillä innosuttu pelaamaan Monopolya, mun suosikki koko pelisarjasta on City. Sen kanssa ei aika käy tylsäksi, toisekseen siihen peliin jää koukkuun. Ollaan pelattu joinain päivinä (kun ei ole ollut muutakaan tekemistä) jopa kolmekin peliä, ja välillä tuntuu että käytännössä meillä on koko ajan peli pöydällä kesken tai vähintäänkin pöydällä paketissa valmiina uuteen pelikertaan. Jokin aika sitten sain käsiini jotain, joka aiheutti minulle ainakin todella vahvan riippuvuuden, enkä pyty enää olemaan montaa päivää ilman sitä. Mitä lienet lukija ajattelee, mutta kyseessä on ihan vain niinkin kamala asia kuin maalausvälineet. Nyt oon niin paljon kehittänyt muuta touhua etten ole muutamaan päivään yksinkertaisesti saanut sitä moodia päälle että menisin maalaamaan. Se on tämä sairauden rasittava ja ihana puoli, että tuntuu olevan välillä sata asiaa kesken. No, kaikki valmistuu aikanaan...  En usko että tässä on lähellekkään kaikki mitä olen touhunnut yhdessä ja yksin mtta iso osa varmasti...

 

- Kuinka olen yleisesti ajatellen voinut?

> Sekavasti olen voinut tässä kesän aikana. Mielialat heitelleet välillä oikein kunnollakin. Ei ole pitkästi aikaa kun oli TODELLA paha olla ja itketti ihan jatkuvasti. Välillä voin ihan hyvin mutta nyt sitten alkanut olemaan jokapäiväinen sana tuo "ahdistus". Ensin sitä oli ehkä kerran-pari päivässä semoisia ahdistuksia, nyt niitä on jo paljon enemmän päivän aikana. Herään yöunilta ja ei montaa minuuttia mene kun jo kamala ahdistus iskee. Olisko ollut toissapäivänä kun heräilin ja aloin laittamaan päivävaatetta päälle - Iski niin kamala ahdistus, että oli pakko syöksyä sängylle istumaan. Siinäpä sitten peitto ympärillä ja ttyyny sylissä heijasin itteeni "kuin keinutuolissa". Ahdistus helpotti, päätä kuulostellen peitto ja tyyny pois ja aloin valitsemaan vaatetta hyllystä. Pääsin eteisen ovelle asti kun ahdistus iski uudelleen.  tuhatta ja sataa olkkarin sohvalle istumaan ja heitin jotenkin torkkuviltin päälle, laitoin silmät kiinni ja taas heijailemaan. Ärsyttää vaan kun se iskee ihan missä vaan, se ei kysy aikaa eikä paikkaa. Olisikin vaan kotona mutta että kaupassa! Viime kauppareissulla olin ensin ihan hyväntuulinen ja pirtsakka, kun pääsin vähän matkaa eteenpäin, jouduin nojaamaan ostoskärryyn ja laittamaan silmät kiinni ja keskittyä hengittämiseen. Se on rasittavaa, sanoinkin tuolle mun miehelle että mua varten pitäis olla jokaisessa kaupassa "paniikkihuone" jonne voi juosta sitten kun olo menee huonoksi.

 

- Mikä on tämän hetken toive/unelma?

> Että löytyisi terapiamuoto josta hyötyisin hurjasti ja joka tuottais rutiineja. Ei työtä, mutta jotain kodin ulkopuolista toimintaa. Tällä en tarkoita nyt sitten pelkkiä psykapolin käyntejä ja kauppareissuja, en ulkoilua enkä pihahommia jne, vaan sitä, että saisin tavata ihmisiä joiden kanssa jutella ja puuhailla jotain mielekästä ja joista saisi ehkä jopa mahdollisen ryhmätoiminnan ulkopuolellakin seurana olevia kavereita.

 

- Kuinkas lemmikkini voivat?

> Lemmikit voi hyvin. Koira yrittänyt tänäkin kesänä (kuten viime kesänä jo meille tultuaan) kaivaa terassin vierestä nurmikolta tunnelia Kiinaan. Tuossahan tuo mutustaa mun vieressä taas jotain lattialta löytynyttä aarretta. Pöljä muksu on hän. Käärmeet riehuu terraariossa. Viimeksi terraariota tutkiessa nostin tavalliseen tapaani tytöt pois terrasta, tällä kertaa mieheni valvovien silmien alle, pyykkitelineen päälle levitetylle lakanalle (miehen vahtiessa heitä, kävin pohjamateriaalin läpi ulosteiden varalta ja kuvasin neitokaiset siinä heidän ollessaan sopivasti hollilla. Eipäköhän sitten tämä vanhempi neito päättänyt päästää neiti-ulosteet lakanalle. No minun osaltahan se meni sitten ihan hihittelyksi. Onneksi pyykkikone on keksitty...

 

- Mites keittiössä sujuu??

> Syöminen itsessään on välillä huonomaa ja välillä vähän parempaa. Huonoina päivinä saattaa olla että syön iltapäivällä ensimmäisen kerran vähän jotain mitä kaapista löytyy ja illemmalla seuraavan kerran väkisin jotain pientä myös. Sitten on taas niitä päiviä kun söisin ihan koko ajan ellei mies vähän toppuuttelisi jääkaapilla juoksemista. Ruokaa olen kyllä laittanut. Miehelle olen tehnyt hänen pyytämiään ruokia muun muassa lasagnea joka on yksi hänen lempiruuistaan. Itsellä ei ole tehnyt mieli edes maistaa tekemiäni ruokia sen kummemmin kuin valmistusvaiheessa maut, suolaisuus jne. Itsellä niinä päivinä juotava tai helposti syötävä ravinto on paras. Jukurttia, piimää, viiliä, nutrijuomia ym mahdollisimman vähän pureksittavaa ruoka-ainetta, ja TOTTAKAI kahvia 1-3 kuppia päivässä kuten aina. No edelleenkään en syö hyvin, eli tasasesti sopivan kokosia annoksia. Ei vaan mene alas. Olen syönyt tänäänkin kaks kertaa, eikä tee ees mieli syödä mitään enää.

 

- Katsaus dosettiin...?

> Lääkitys toimii ja ei. Kuten aiemmin olenkin tässä artikkelissa kirjoittanut, mieli seilaa edes takaisin. Muuten mielestäni on lääkitys kunnossa, mutta tuolle ahdistukselle olis saatava joku tolkku ennen kuin olen ahdistunut yötä päivää.

 

- Päivän väri?

> Kukikkaan kirjavan värikäs valkoisissa kehyksissä, ripustettuna mustalle seinälle.

 

- Päivän sää?

> Harmaa ja sateinen.

 

- Mietelause...?

> Pessimisti yllättyy positiivisesti ja optimisti pettyy verisesti.

 

- Onko huolia?

>Onhan niitä. Huolia ja murheita ja stressin aiheita on aivan kaikkialla, jos alkaisin tähän luettelemaan kaiken niin lista olisi aika pitkä...

 

- Kahvia?

> Kyllä kiitos! Aivan sama mihin aikaan juon kupposelliseni, nukkumaanmenoaika on sama mitä aina muutoinkin, nukahtaminen onnistuu yleensä hyvin ja nukkuminen itsessään on nyt ollut jonkun aikaa ihan hyvä.

 

- Mitkä asiat on minun tämän hetken kiinnostuksen kohteeni?

> Maalaus (ja tietty sitä ennen kuvan miettiminen ja mahdollisimman perusteellinen suunnittelu). Vanhoilla vaatteilla leikkiminen (ideointi ja tuunaus). Pihamaan tuunaus.

 

- Oliko grillissä minkälaisia herkkuja?

> Eipä taidettu tänä kesänä grillata kertaakaan. Grillissä kyllä poltettiin alkukesästä jotain yhden kerran mutta ei sen enempää ole liekehtinyt.

 

- Mitäs parisuhteellemme mahtaa kuulua?

> Kaippa tuo ihan hyvin voi. Välillä hyvin ja välillä vähän vähemmän hyvin. Parisuhde ei ole parisuhde, ellei meno suhteessa elävien välillä ailahtele. Suhteessa vaan nyt yksinkertaisesti kuuluu olla hyviä ja vähän vähemmän hyviä aikoja. Ainakin minun mielestä.

 

- Kuinka toivon syksyn menevän?

> Syksyssä saisi olla hieno ruska, eli PALJON värejä.

 

- Tapasinko ketään "harvinaista" tuttua/kaveria kesän aikana?

> Käytiin me pariko kertaa tuolla ystäväparikunnan luona ja meillä kävi yksi satunnainen kaveri ohimennessän käymäsä kahvilla, mutta muutempa ollaan oltu käytännössä kotona ja keskenämme.

 

- Kävinkö uimassa?

> Tänä kesänä en ole käynyt uimassa laisinkaan. Koira kyllä on käynyt uimassa kerran tämän kesän aikana ja silloinkin ui kyllä todella innoisaan.

 

_____

 

Eli tälläistä sain kirjoitettua, mnihän tähän vissiin aika pirullisen kauan miettiessä ja kirjoittaessa tätä juttua, mutta asiaa kun on niin onhan se päästettävä sormista näppäimien kautta ruudulle.